torstai 15. huhtikuuta 2010

Varma kevään merkki

Naapuri sen sanoi, varma kevään merkki, kun meidän tytöt hyppivät hyppyskää :)
Jospa se estäisi luvatun takatalven tulon!!
Niin kauan kuin me olemme tässä asuneet (11v.) on joka ikinen kevät sidottu tuohon pihlajaan hyppunaru. Siinä on eräätkin hypyt hypitty, naapureiden iloksi eräätkin lorut loruteltu ja riimit riimitelty. Ja uskosta olen minä sitä narua pyörittänyt :)
Niin oli nytkin riemun täyteiset hyppynarutuokiot. Riemulla ei suorastaan ollut rajaa, näin eka kerralla. Lopettaa ei olisi malttanut millään. Ja niin kuin ennenkin, tulee kesä ja naru unohtuu..koko kesän se lojuu lähes toimettomana, kunnes ensilumien aikaan kerään sen talteen odottamaan seuraavaa kevättä. Näin meillä. Joka vuosi.
Perinteitä tulee kai vaalia :D
Varma kevään merkki on myös skootterit katukuvassa. Mutta miltä tuntuu, kun Oma Poika on skootterin selässä samaisessa katukuvassa menossa mukana? Pelottaa, hirvittää..osaakohan se nyt varmasti? Muistaakohan se tulla pihaan hiljaa? Muistaako käyttää vilkkua? Onkohan aamulla mustaa jäätä? Ei kai se.. Mitä jos..
Ja samalla olen niiin ylpeä isosta, pienestä pojastani :)

Joo, tänään käytin Poikaa katsastuskonttorilla ja leveä hymy naamallaan pois ajettiin. Mopo-traktorikortti takataskussa :)
Kotona hyppäs heti Iskän skootterin selkään ja son moro!
Tämä äiti siis istuu tulevat vuodet kotona syän syrjällään. Ja eipä aikaakaan kun Tuulihattukin liittyy letkaan letkeään..


6 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Eskaritytöt on monena päivänä ollu hyppimässä kun oon hakenu Pojan kotiin. Se loru mitä ne hyppiessä riimitteli, niin en oo koskaan kuullukkaan :-O. Koitin mietiskellä, mitä itte aikanaan rallatettiin hyppiessä, mutta ei muistunu kun pikkupätkä siitä Nallekarhu, nallekarhu-lorusta. Jossain vaiheessa pitää ehdottomasti kaivella niitä jostain esille, että pääsee Tipusen kanssa pomppiin...ehkei nyt kuitenkaan ihan tässä justiinsa... :D
Onneks meillä on noi mopohommat vielä kaukana, hirvittää jo etukäteen. Ja sitten tulee autohommat. Tossa kun noita nuorten hurjastelukolareita on ollu, niin puhuin jo yhdellä vaiheella, että poika ei saa ajaa korttia ollenkaan, ajaa taksilla vaan :P Mies näki jo vision, että kun kylillä ajetaan pilestä, niin poika tulee letkan jatkona taksilla :D :D Kai se pitää vaan koittaa kasvattaa ja kasvattaa.

Mukavaa viikonlopun alkua! :)

PikkuBertta kirjoitti...

Voi,omakin lapsuus tulee aina mieleen kun naruhypyt alkaa ..."nalle,nalle karhu,nosta kätesi..nalle,nalle karhu,pyöri ympäri..nalle,nalle
karhu,kumarra... nalle,nalle
karhu juokse pois".

Marika kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!Kylläpäs ne aina lämmittävätkin mieltä :)

Joo,tuo mopoasia..ei voi muuta kuin toivoa parasta,pelätä pahinta.Kumpa suojelusenkelitkin olisivat valppaina!Toivon,että Poika lähtisi kesällä mökille ei-niin-vastentahtoisesti kuin viime kesänä..siellä kun on traktori,niin vois sitten kylille heittää hurua.. :D

Naruhyppelystä vielä;en oo kuullutkaan tuota nallelorua.Ite kun lapsena hypittiin suosituimpia olivat aakkoset.Se minkä kirjaimen kohdalla jäätiin niin sillä kirjaimella alkoi hellun nimi ja sitten "pappi se pyöritti kengännauhaa.."nykyajan lapsilla on siihen vielä jatko-osat jossa riimitellään hääpaikka,-asu,-kengät ja tulevien lasten lukumäärä :D :D
Ja hiirenhäntää tykkäävät hyppiä myös"pappi,lukkari,talonpoika.."Mulla vaan ei kestä pää hiirenhännän pyöritystä..
Nämä ovat niitä mukavia paikkakunta kohtaisia,sukupolvelta toiselle siirtyviä perinteitä :D
Vaalitaan niitä!Pidetään huoli,että meidän lapsenlapsenlapsetkin loruttelevat kuin me aikoinaan :D

Elämän Helmiä kirjoitti...

Ihanaa, kun narun hyppelijöitä! Minä odotan, milloin saanlastenlapsia, jotka sit ovat seuraavia hyppijöitä meillä.
Ja tuo mopo/skootteri ajelu - tiedän kyllä tunteen <3
Meillä nyt se aika takana, kun poika sai kaksi viikkoa sitten ajokortin.
Nyt vaan on ongelma se, että kevytmoottoripyörä (odotahan vaan niin sekin aika tulee vielä)on vielä myymättä, niin autoakaan ei voi ostaa. Nyt me sit olemme usein autottomia, kun poika huristaa meidän autolla =)
En tiedä mikä aika se olisi, että ei olisi ainainen huoli. Meilläkin ensin mopo sit kevari, ja silloin huoli taas isompi, kun sillä pääsee niin paljon kovempaa, mutta nyt auto. Tietenkin autossa on aina ympärillä sitä peltiä, mutta...
Onneksi poikani on rauhallinen ajaja, ainakin mitä olen kyydissä ollut.
Mutta toivotaan suojelusenkeliä poikasi olkapäille aina ajaessa <3
-päivi-

Marika kirjoitti...

Kiitos Päivi mukavasta kommentista!Meillä äideillä on kai aina ja ikuisesti huoli poikasistaan..

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei, minäkin liityin lukijaremmiisi! Ihania keväthyppeilyitä teillä jo meneillään, ja niin ne poikaset päräyttää maailmalle jossain vaiheessa, Nyyh.