perjantai 9. huhtikuuta 2010

Koulumatkalla..

Ja niin menin tänään kuin muinakin päivinä PikkuTyttöä koulusta vastaan..(lahkeet oli ihan vahingossa unohtunut sulloa kumppareiden sisään..

Siis missään nimessä en halua valittaa..vaikka siis vettä sataa monettakohan päivää peräkkäin, lumi on mustaa ja lätäköt peittävt koko pyörätien niin että joko kahlaat tai lennät yli. Tai kierrät kilsan päästä..tai että kaikki ympärillä on harmaata ja likaista ja mutaista...lapselle ei ole oikeita vaatteita olemassakaan, toppavaatteet liian kuumat ja ohuemmatkin vaatteet liian kuumat, mutta pakko on vaatetta päällä olla..Tietystikkään kurahousuja ei voi laittaa kouluun, johan naurais jo harakatkin...sadetakki on kuuma ja sateenvarjoa saa varoa..ettei vain tökkää kaveria silmään..Vettä pitävät hanskat on hyvät, mutta kuumat..lapaset sopivat, mutta heti jo märät, pitää olla useat vaihtikset..ja siltikin kaikki ovat märät..
Ja siltikin lapsi jaksaa nauraa. Ja iloita..kumpa minäkin.. :)
Juup, kesäähän se tekee. Jaksan kyllä odottaa..mutta tule Kesä pian! :D
5 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Voi kuinka tuttua onkaan tuo vaateongelma.Päiväkodissa töissä olevana tiedän,kuinka äidit,lapset,ukit,mummot ym.sukulaiset tuskailee samojen ongelmien kanssa.
Sit kun niitä kuravaatteita ei meinaa saada kuiviksi aamu-ulkoilun jälkeen.Pyörittele sit niitä LIKASIA rukkasia oikein ja nurinpäin ja taas oikein...ja miten pahalle likaset kurarukkaset voikaan haista.hyi..
Olenkin pienesti toivonut,että lapsilla olisi päiväkodissa kahdet kuravaatteet.Aamu-ulkoilun jäljiltä vain likaset pusiin ja iltapäivällä puhtaa päälle.Niin ja sit ne KAIKKI kuravaatteet vietäisiin kotiin pestäväks,JOKA PÄIVÄ.
Sit on vielä niitä lapsia joilla ei ole kuravaatteita ollenkaan,vaan etsi niille päikkärin pieniä,kuluneita,vanhoja kuriksia.Kun lapset ei vielä huolis niitä päälleen ja eripuraa tulee siitä.Monta raivaria on nähty kuriksia pukiessa.
Voi kun vanhemmat osaisivat huomioida meidät opet,että saatas pukea puhtaita vaatteita lapsille päälle.Kun kahdellekymmenelle lapselle vetää kaks kertaa päivässä kura-ym.vaatteet päälle(tai auttaa niissä)niin kyllä pientä helpotusta toivois.

Muuten,tuo sinun koululaisesi ei varmaankaan laita lahkeita kengän sisään,kun se ei ole muotia.Meilläkin jo esikoululaiset valittaa siitä.
Sulla on kyllä reipas koilulainen,eikä tuo ole edes likanen....hih,hih.
Hups,tulipas vuodatettua.

Kuratonta viikonloppua toivottelen:)

Ira kirjoitti...

Se on totta, lapset ne jaksaa nauraa ja iloita. Itsellä tuntuu, että itku kohta pääsee tästä järkyttävästä kurakelistä ja pyykinmäärästä.
Yritän itsekin vaan ajatella, että kesä tulee ja vauhdilla...

Mukavaa viikonloppua!

Ps. Bertta -eipäs ole tullut tuotakaan ajateltua, kahdet kuravaatteet, tosi hyvä idea! Konehan se on kotona, joka pesee. Päiväkodissa yrittävät pienissä tiloissa kuivatella kuraisia ja hiekkasia vaatteita, jotka taas iltapäivällä vedettävä päälle. Nyt laitankin kahdet eskarilaisen matkaan. Ajattelin, ettei eskarilainen edes tarvitsisi, mutta kyllä tarvitsee. Yhtenä iltapäivänä kun menin hakemaan ja olivat pihalla -lapset innoissaan MAKASIVAT kuralällylätäkössä, se meidän eskarilainen siellä joukossa myös!!! Että se siitä, hih...

Marika kirjoitti...

Kiitokset kommenteista PikkuBertta sekä Ira!
Ja kiitokset PikkuBertalle vuodatuksesta :)Oli mukavaa lukea!Ei ole varmasti helppoa päiväkodissa näin kura-aikaan..

Odotellaan vain kärsivällisesti(koetuksella se on!)Kyllä se kesä maidät kaikki tavoittaa :D

Mukavaa viikonloppua!

Sanna-Mari kirjoitti...

Meillä poika luultavasti polttaa kurahousunsa kun eskari toukokuussa loppuu :D :D Tuli vaan mieleen :D
Keväältä sielläkin jo näyttää!

MariaK kirjoitti...

Tuttua, tuttua, tuttua: kuravelliä ja märkiä lahkeita kaikkialla, neljän pojan jäljiltä talo yhtä velliä.
Tulisipa kesä PIAN!!! :DDD