lauantai 24. huhtikuuta 2010

Juhlat tulossa ja mökötyskivi

Ensin kuitenkin todistusaineistoa keväästä: Potkulauta kaivettiin esiin. Se on varma kevään merkki se. Ai, että potkuttelu olikin mukavaa talven jälkeen :)
Tämän ihanan kirjan Juhlat tulossa olen ostanut joskus kirpparilta. Kirja on tosi hyvä. Se kertoo kaikista mahdollisista juhlista, niiden merkityksestä, kuinka niitä juhlittiin ennen ja kuinka nykyään. No, kirja on kyllä vanha, painettu 1985, mutta sopii kyllä hyvin tähänkin päivään. Mielenkiintoista lukea kuinka suuria ponnistuksia on tehty ennen vanhaan, jotta juhla olisi saatu poikkeamaan arjesta. Jotta pöytään olisi saatu edes jotain herkkua. Juhlan erotti arjesta myös puhtaat vaatteet, jotka olivat yltäkylläisyyttä muulloin ja varsinkin talvella..Juhlantunnun teki myös puhdas talo, vaikkakin talot pidettiin kyllä puhtaina muutoinkin..
Vähän minua kyllä säälittää Jyrin äiti...kirjan eka sivulle on nimittäin kirjoitettu omistuskirjoitus: Jyrille 21.8.-95 Onnitellen Äiti. Jyri, jos luet tämän, tunne pisto sydämessäsi :)
Tällä viikolla olen lueskellut tuota kirjaa syystä, että meillä on useat juhlat tulossa:
Ensi viikolla mieheni Ukin hautajaiset
Toukokuussa mieheni enon 50-v. synttärit
(samalla reissulla eka visiitti ystäväperheen uuteen kotiin)
Toukokuussa ystäväpariskunnan häät
Kesäkuussa oman Pojan rippijuhlat :)
Kesäkuussa kummipojan ja hänen veljensä rippijuhlat
Heinäkuussa lastemme serkkupojan rippijuhlat
Elokuussa ystäväperheemme esikoispojan rippijuhlat
Ja lisäksi tietysti parit polttarit...
***
Torstaina mieheni palasi työreissultansa ja poikkeuksellisesti hänellä oli minulle tuliainen. Nimittäin mökötyskivi :D
Oivallinen. Hauska.
Vasta perästäpäin mietin, että olisikohan minun pitänyt loukkaantua? Minäkö muka mököttäisin? :D
Tänään mieheni jo kylläkin suositteli minulle kiveen tarttumista :)


2 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Taitaa miehes tietää, ettet ilmeisesti visko tavaroita :D

Mulla on joku samantapanen juhlakirja, tosi mielenkiintonen! Huh, ompa teillä juhlia. Tuli ihan hiki listaa lukiessa. Itte en tykkää niinkään noista ns. virallisista juhlista, alkaa ahdistaa :P Meille taitaa olla tulossa aika juhlavapaa kesä, ei rippijuhlia eikä häitä tiedossa ainakaan.

Marika kirjoitti...

Ja unohtu mainita,että mieskin täyttää 40-v. elokuussa.. Ja nyt hoksaan,että 3 kaveriperheen miestä myös,siis loppuvuodesta!!Noh,jospa ne ei olis niin virallisia tapahtumia...Meillä ainakaan ei oo virallista jos edes juhlitaankaan.. :)