keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Hautausmaalla

Joka kesä käyn tällä nimenomaisella hautausmaalla. Monta kertaa.
Joka kesä käyn tutustumassa hautausmaan kirkkoihin. Näihin nimenomaisiin. Joka kesä laitan nimeni vieraskirjaan. Niihin nimenomaisiin..
Tässä kuvassa siis Tervolan vanha kirkko. Kirkko on ihana, tunnelmallinen. Nytkin juhannusaattona joku onnellinen pari sai siellä toisensa. Ja juhannuspäivänä ovista ulos valui hautajaissaattue.. Valitettavasti omakin kokemus kirkosta on hautajaiset, mummoni v.1985.
Mutta se ei poista kirkon kauneutta ja arvokkuutta.
" Uusi "kirkko.
Edestä ja takaa :)
Näin kauniita kukkia oli tätini tuonnut mummoni ja pappani haudalle.
Kalle August 1907-1956
Ida 1917-1985.
Koska oli juhannus, koko kylä oli kuin unessa. Kaikki paikat, kaupat(+kirppis!)kiinni. Ainoastaan R-kioskin ovi oli auki. Ja baarin, sen ainokaisen, muttei sielläkään liikettä näkynyt...Missä lie ja miten paikalliset viettävät juhannustaan, mutta ainakaan heitä ei kylänraitilla näkynyt.
Ja pyhistä johtuen ei kirkon ovetkaan meille tällä kertaa auenneet.
Mutta ei huolta, minä palaan kyllä :)
Hautuumaalla on oma tunnelmansa.
Mutta täytyy sanoa,että kyllä ovat hautakivet muuttuneet vuosien varrella. Vanhat ovat niin isoja ja synkkiä. Arvokkaita. Pelottaviakin.
Ajatella, hautakivilläkin on muotinsa.6 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat kirkot. Hautausmaat ovat tunnelmallisia. Totta on, että hautakivet ovat muuttuneet vaatimattomammiksi. Hyvää heinäkuuta!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se on jännä miten kauniin kirkon avonainen ovi vetää puoleensa. Typykkäkin meillä on mielellään menossa katsomaan, jos kirkon ovi on auki. Ja juu, kyllä vanhat hautakivet on hieman pelottavia.

Sanna-Mari kirjoitti...

Taidat olla vähä kaavoihis kangistunu :P :D Mutta se ei oo paha, nimittäin mää oon erittäin pahasti kaavoihini kangistunu eli kysehän on vaan ja ainoastaan hyveestä... :D
Mää tykkään kanssa hautausmaista, kirkkoihin ei niinkään semmosta mielenkiintoo...täällä Nokialla tosin en oo pahemmin käyny hautuumaalla muuta kun Pitkänniemen sairaalan "hylätyllä", joka on tuolla metikössä. Pitäskin siellä käydä taas joku kerta ja ottaa kuvia. On jotenkin pelottavakin paikka. Ja kaunis. Nuorempana (= noin 20 vuotta sitten :P) kävin melkein säännöllisesti kävelemässä hautasmaalla, jotenkin rauhottavaa.

Marika kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!

Sanna-Mari:Kyllä juu olen kaavoihin kangistunut,pahasti :D

Sanna-Mari kirjoitti...

Mukavaa Nimpparipäivää! :)

Marika kirjoitti...

Kiitos!
En ees muistanu.. :)